Freelance tekstschrijver

"Goed geschreven Mandy, de volgende keer mag het wel iets korter." Het was de schoolmeester van groep zes die dit steevast onder mijn opstel krabbelde. Een simpele schrijfopdracht veranderde bijna standaard in een verhaal met meerdere hoofdstukken en verschillende personages. Inmiddels zijn we - slik - ruim 20 jaar verder en schrijf ik nog steeds. Dit deed ik eerder voor de klanten van het marketingbureau waar ik in dienst was en tegenwoordig als freelance tekstschrijver voor mijn eigen groeiende klantenkring. Het is iedere keer weer een feestje om in andermans bedrijf te mogen duiken en een stuk te schrijven waar alle partijen blij van worden.

Vrouw, moeder…

Ben je benieuwd naar het gezicht achter Tekstbureau Mandy Booltink? Mijn naam laat zich raden, en over de rest vertel ik je graag meer. Ik ben geboren in 1991, wat betekent dat ik dit jaar 33 word. Verder ben ik overwegend optimistisch, een tikje impulsief (aangedreven door enthousiasme) en meer een ochtend- dan een avondmens.

Dat laatste komt door de twee mooiste wekkers die er zijn: mijn jongens. Wanneer ik één oog open doe en begroet wordt door het vrolijke ‘GOEDEMORGEN MAMAAAAA', realiseer ik me altijd weer even dat ik het Ultieme Grote Mensen Leven aan het leiden ben: getrouwd (met Ivo), twee kinderen (Morris en Aaron) én een stationwagen voor de deur van ons koophuis. Naast mijn heerlijke gezin werk ik parttime als officemanager en run ik mijn eigen tekstbureau, waardoor ik zeven dagen per week mag doen wat ik leuk vind.

…én zelfstandig ondernemer!

Al jaren verras ik anderen met mijn teksten. Van geboorte tot overlijden en van een verjaardag tot een Sinterklaasgedicht: ik pak met veel liefde uit om de lezer te voorzien van een tekst die de juiste emotie losmaakt. Altijd luidden de reacties 'Daar moet je écht iets mee doen!' en 'Je schrijft precies de juiste woorden'. Deze geluiden bevestigden iets wat ik sinds die schrijfopdracht op de basisschool al wist: dít wil ik. Toch zag ik altijd beren op de weg, had ik oneindig koude voeten en was ik vaak te bang. Veiligheid voelt nu eenmaal heel vertrouwd, en een vertrouwd gevoel heel veilig. Tot ik het medio 2020 zó sterk voelde dat ik het niet langer kon negeren. Dus besloot ik om een weg tussen de beren door te zoeken - en die leidde naar de Kamer van Koophandel. Nu ben ik de eindbaas van Tekstbureau Mandy Booltink en dat vind ik echt onbeschrijfelijk tof. Een hele grote droom komt uit.