Een professionele website laten maken is hartstikke duur. Een huisstijl laten ontwerpen ook. En wat dacht je van het laten schrijven van de webteksten? Daarvoor moet je ook wel even de knip trekken. Ik leg je uit waarom je het tóch zou moeten doen.
Toen ik Tekstbureau Mandy Booltink in 2021 inschreef bij de KvK had ik nog geen potje voor bedrijfsinvesteringen. Een paar duizend euro van de privéspaarrekening halen om een goede website te laten bouwen, voelde niet lekker. Vooral voor een bedrijf wat ik náást mijn parttime baan runde. Dus fikste ik die website en branding gewoon zelf.
Mijn eerste website was een digitale gekleide asbak
Door mijn werk bij een marketingbureau had ik wel wat ervaring met WordPress (daar ga je al…). En Canva werkt lekker makkelijk, dus met ’n paar muisklikken had ik een logo en bijpassende huisstijl. Blauw met goud, net als de geboortekaartjes van onze kinderen (2019 en 2020). Toen de website live ging was ik zo trots als een aap met een gouden ring en zeven lullen. Maar als ik er nu op terugkijk: het resultaat was VERSCHRIKKELIJK. Ik noem het gekscherend mijn digitale gekleide asbak. Zo’n knutsel wat je voor Moederdag krijgt; lief bedoeld maar niet om aan te zien. Toch paste het toen prima bij wie ik was en wat ik deed.
Het belang van een professionele website
Een paar maanden terug besefte ik: als ik echt vól voor mijn bedrijf wil gaan, dan moet ik investeren. Experts inschalen voor een vette huisstijl en een professionele website. Niet meer zelf knutselen. En vooral: niet meer dat brave blauw met goud. Dat ben ik al lang niet meer. Ik ben gegroeid als ondernemer, heb mijn stijl ontdekt en vooral omarmd: lekker opvallend en kleurrijk. Ineens kostte het me geen moeite meer om met privégeld Brand it Up in te huren.
De link tussen een goede website en meer klanten
Simpel gezegd: met een slechte website laat je geld liggen. Een sterke website levert je nieuwe klanten en omzet op. Het wekt vertrouwen, laat bezoekers makkelijk vinden wat ze zoeken en overtuigt ze om door te pakken. Ook word je beter gevonden in Google, waardoor je meer relevante bezoekers krijgt.
Hetzelfde geldt voor je huisstijl: een huisstijl die écht tot in de puntjes bij jou en je bedrijf past, onderscheidt je van de rest. Dat lukt niet als je gebruik maakt van een of ander random template. Ik merk dat mensen mij nu, met mijn neon-kleurige huisstijl, veel beter herkennen. Mijn LinkedIn-posts vallen op en dat is wat ik wil: daar zitten mijn leads.
Een tekstschrijver inhuren of zelf aan de slag?
De meeste mensen kunnen zelf ‘wel aardig’ schrijven. Maar is het ook strategisch? Want een website is meer dan wat leuke kletspraat. Je wil de informeren, overtuigen én activeren. Je wil omzet! Daarom schrijf ik salespagina’s zo dat ‘nee’ niet eens meer een optie is. Een tekstschrijver heeft de tactische kennis van Louis van Gaal en weet precies aan welke touwtjes er getrokken worden om je ideale klant te laten reageren.
Op LinkedIn (ja, ik ben gewoon fan) kent bijna iedereen mijn slogan. Dat is wat goede tekst doet: het wordt onthouden. Je wil dat je ideale klant onthoudt wat jij biedt en vooral waarom-ie dat nodig heeft. Want als-ie het nodig heeft, denkt-ie aan jou.
Ik weet het: investeren in je website is teringspannend. Maar geloof me: het levert je meer groei op Arnold Schwarzenegger’s anabolen in de jaren ‘70.
Volg je me nog niet op LinkedIn? Voeg me toe, vind ik leuk! Een paar keer per week plaats ik berichten waarmee ik laat zien dat ik ’n verdomd goeie tekstschrijver ben, flauwe woordgrappen of iets daartussen.